Usłyszałem ostatnio o takiej diecie. Polecił ją lekarz, który sam ją stosował i w wieku blisko 60 lat był szczupły.
Codziennie na śniadanie jadł maślankę lub kefir (bogate źródło łatwo przyswajalnego wapnia) z płatkami owsianymi (błonnik). Zapewnia to sytość przed wiele godzin (ponieważ płatki już w żołądku pęcznieją), i długo go wypełniają.
Na obiad zalecał porcję mięsa najlepiej gotowanego lub parowanego (co dostarczało porcji białka). Oprócz tego dowolną ilość surówek, sałatek itd.
Jedzenie bardzo proste, ale i treściwe i bogate w składniki odżywcze.
Jak widać nie ma tu praktycznie pustych węglowodanów typu: białe pieczywo.
W tej chwili testują to u mnie w domu.
Komentarze
Jak wiadomo nic wartosciowego niewnosza nam weglowodany a w szczególności ich nadmiary za to białka sojowe jest przez nasz organizm bardzo lubiany i pożytkowany w sposób przyczyniający sie do zdrowia. Wracając do weglowodanów ich nadmiar powoduje odkładanie się w postaci tłuszczów zachodzi tak z wielu powodów:
-Nierególarne posiłki czemu są tak bardzo wazne? organizm nie wykorzystując w pełni poprednio skonsumowanego posiłku odkłada go w postaci tłuszczów: Przykład konsumujemy godzina 10:00 poczym o 12:00 znowu jemy to prowadzi do gromadzenia kalori z kolei odklada sie to w postaci tłószczów.
-Wysoko kaloryczne posiłki dlaczego zły wpływ maja na nasze ciało? Na ogól w naszych posiłkach niema nic wartościowego Chociarzby ziemnikai przy wlaściwej diecie należalo by zmiejszyc ich ilość spożycia.
Zapraszam na darmowa konsultacje Oceny Wellness
http://lukaszdobkowski.mojawaga.pl/index.php?ID=8179
Pozdrawiam.
Polecam zakup błonnika w proszku. Kupuję błonniki w proszku na stronie www.provenda.pl. Kosztują tylko 13,80zł/1kg!!! Dodaję np. łyżeczkę do jogurtu, dobrze smakuje, działanie czuć od razu :) Dostępne są cztery rodzaje: owsiany, bambusowy, jabłkowy i sojowy. Naprawdę warto i polecam wszystkim z całego serca :) Pozdrowienia dla wszystkich