Obiad na lato - ZUPA JABŁKOWA | Ochoroba.pl
18.07.2019 Dziś imieniny Kamila, Karoliny, Roberta

Wiedza użytkowników: przepisy

Obiad na lato - ZUPA JABŁKOWA

avatar
Autor:
Wiek:
39 lat
Miasto:
Warszawa
Płeć:
kobieta
Jestem:
nie związana/y ze służbą zdrowia
image

ZUPA JABŁKOWA
Składniki
- 4 jabłka
- litr wody mineralnej
- 5-6 łyżek cukru
- płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- trochę soku jabłkowego
- trzy goździki
- szczypta cynamonu
- biszkopty
Sposób przyrządzania:
Jabłka umyj i pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owoce włóż do garnka, zalej dwiema szklankami wody, dodaj cukier i przyprawy. Postaw garnek na małym ogniu i rozgotuj jabłka. Potem przetrzyj je przez sito, dolej dwie szklanki wody i chwilę gotuj. Do wrzącej zupy wlej mąkę rozrobioną w małej ilości soku jabłkowego, zagotuj. Maluchowi podaj ciepłą zupę z pokruszonymi biszkoptami a starszym domownikom z groszkiem ptysiowym.



Na ten temat:


Wiedza użytkowników:

badania (64)
choroby (416)
ćwiczenia (13)
diety (50)
intymnie (61)
leczenie (117)
lekarze (9)
leki (64)
operacje (10)
placówki (10)
porady (409)
prośby (1)
przepisy (58)
urazy (18)
wypadki (32)
zabiegi (36)




Realizacja stronki: openBIT