Udka kurczaka po hiszpańsku- z serii gotowanie w parowarze | Ochoroba.pl
14.02.2025 Dziś imieniny Liliany, Walentyny, Walentego

Wiedza użytkowników: zdrowe posiłki

Udka kurczaka po hiszpańsku- z serii gotowanie w parowarze

avatar
Autor:
Wiek:
55 lat
Miasto:
Płock
Płeć:
kobieta
Jestem:
nie związana/y ze służbą zdrowia
image

Składniki:
- 4 udka kurczaka
- 1 łyżka oliwy
- sól i świeżo zmielony pieprz
- 4 pomidory bez skórek
- 2 umyte cukinie
- 1 strąk papryki
- 1 łyżeczka mrożonych, posiekanych ziół
- 12 czarnych oliwek


Przygotowanie:
-rozgrzać oliwę na patelni z powłoką nieprzywierającą i usmażyć udka kurczaka ze wszystkich stron na brązowo. Włożyć udka do dolnego koszyczka. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na parze przez 25 minut.
- w trakcie gotowania mięsa pokroić na ćwiartki obrane pomidory. Cukinie pokroić w grube plastry, a paprykę w paski. Wszystkie warzywa i zieleniną włożyć do środkowego koszyka. Gotować na parze przez 15- 20 minut.
- na około 5 minut przed końcem gotowania dodać do warzyw oliwki. Podawać udka kurczaka z warzywami na ogrzanych talerzach.
Czas przygotowywania ? 20 minut
Czas gotowania- 40 minut
Ilość - 4 porcje



Na ten temat:


Wiedza użytkowników:

badania (64)
choroby (416)
ćwiczenia (13)
diety (50)
intymnie (61)
leczenie (117)
lekarze (9)
leki (64)
operacje (10)
placówki (10)
porady (409)
prośby (1)
przepisy (58)
urazy (18)
wypadki (32)
zabiegi (36)




Realizacja stronki: openBIT