Domowe muesli crunchy | Ochoroba.pl
19.04.2024 Dziś imieniny Alfa, Leonii, Tytusa

Wiedza użytkowników: przepisy

Domowe muesli crunchy

avatar
Autor:
Wiek:
57 lat
Miasto:
Warszawa
Płeć:
kobieta
Jestem:
nie związana/y ze służbą zdrowia
image

Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka płatków żytnich
- 1 szklanka otrębów pszennych
- 1 szklanka pestek słonecznika
- 1 szklanka orzechów laskowych
- 1 szklanki płatków migdałowych lub pestek z dyni
- 3 szklanki rodzynek
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 4 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie:
Pomieszać płatki, otręby, orzechy i pestki. Wysypać na blachę pokrytą pergaminem. Polać olejem i wymieszać. Miód lekko rozpuścić na ogniu, polać nim płatki i jeszcze raz wymieszać. Wstawić blachę do gorącego piekarnika (180 stopni) na 30 minut. Przewracać w trakcie pieczenia. Wyjąć, ostudzić, dodać rodzynki, pomieszać. Wsypać do dużego słoika i zamknąć (w takich warunkach można trzymać 2 tygodnie).



Na ten temat:


Wiedza użytkowników:

badania (64)
choroby (416)
ćwiczenia (13)
diety (50)
intymnie (61)
leczenie (117)
lekarze (9)
leki (64)
operacje (10)
placówki (10)
porady (409)
prośby (1)
przepisy (58)
urazy (18)
wypadki (32)
zabiegi (36)




Realizacja stronki: openBIT