18.07.2019 Dziś imieniny Kamila, Karoliny, Roberta


PAM - Bezkaloryczny preparat do smażenia w sprayu



Posty:
15

Dzień Dobry,

Mam pytanie do dietetyczek. Proszę mi powiedzieć, co sądzą Panie na temat preparatu PAM?

Od kilku dni zastanawiam się, czy go zakupić. Ale mam pewne obawy... Bo wydaje mi się, że to jest mocno przetworzony specyfik. Dotychczas do smażenia używałam oliwę z oliwek extra virgine. Wchodziłam na kilkadziesiąt stron w internecie i wszędzie są same superlatywy o tym preparacie. Sama już nie wiem - czy to reklama czy rzeczywiście jest on bezpieczny w stosowaniu? (Skład: olej canola, alkohol etylowy z kukurydzy, lecytyna sojowa, propelent) Przede wszystkim dostarcza mniej kalorii. I przy okazji proszę mi powiedzić, jaki tłuszcz nadaje się najlepiej do smażenia? Może powinnam zamiast tego spray'u kupić olej ryżowy lub winogronowy? (Bo tak przy okazji oliwa z oliwek mi się kończy)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Limonka


---------------------
Reklama - czytaj dalej poniżej



nie związana/y ze służbą zdrowia

Komentarze

Posty:
88
dietetyk

Witam!

PAM w woim składzie praktycznie nie zawiera tłuszczu i kalorii, dlatego też jest popularny wśród osób odchudzających się.Osobiście uważam, że nie ma jednoznacznych przeciwskazań do stosowania tego preparatu.Nalezy jednak pamiętać, że oprócz smażenia istnieją inne techniki kulinarne takie jak: gotowanie na parze, pieczenie, duszenie.

Jeżeli chodzi o wybór tłuszczu do smażenia to polecam lekturę wątku: 

www.ochoroba.pl/grupy/na-czym-smazyc

 

Pozdrawiam serdecznie

Monika Gibniewska


Na ten temat:


Wiedza użytkowników:

badania (64)
choroby (416)
ćwiczenia (13)
diety (50)
intymnie (61)
leczenie (117)
lekarze (9)
leki (64)
operacje (10)
placówki (10)
porady (409)
prośby (1)
przepisy (58)
urazy (18)
wypadki (32)
zabiegi (36)




Realizacja stronki: openBIT